Cinder - Měsíční kroniky (audiokniha)


Marissa Meyerová

Dívka-kyborg podobná Popelce ve strhující dystopické fantasy

Rušné ulice Nového Pekingu se hemží lidmi a androidy. Populaci devastuje smrtící nákaza. Z vesmíru tomu přihlížejí krutí měsíční lidé, kteří čekají na správný okamžik. Nikdo netuší, že osud Země spočívá v rukou jediné dívky.

Cinder je talentovaná mechanička a také kyborg. V Novém Pekingu patří mezi druhořadé občany. Její minulost je zahalena tajemstvím, nevlastní matka ji nenávidí a obviňuje z onemocnění její sestry. Když však osud svede dohromady kroky Cinder a pohledného prince Kaie, dívka se náhle ocitá ve víru galaktického boje o moc a prožívá zakázanou lásku. Lapena mezi povinností a touhou po svobodě, věrností a zradou, musí odhalit tajemství své minulosti, aby zachránila budoucnost světa, v němž žije.

V tomto napínavém knižním debutu pro mládež, prvním ze čtyř svazků, představuje Marissa Meyer čtenářům nezapomenutelnou hrdinku a mistrně vytvořený nový svět, který je pohltí.

Číst více
349 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 0
Datum vydání 25.03.2019
Formát 140x125 mm
Hmotnost 0,054 kg
Jazyk čeština
Číslo dílu 1
Původní název Cinder
Původní jazyk angličtina
EAN 8594063859467
Věk od 12
Edice Audioknihy
Typ CD audio
Délka 10 hodin 57 minut

Autor knihy

Marissa Meyerová Marissa Meyerová

Marissa Meyerová


Marissa Meyerová je autorkou bestsellerové série Měsíční kroniky včetně jejího pokračování v podobě souboru povídek Hvězdy nad hlavou a dvoudílné komiksové série, jež se věnuje oblíbené postavě Měsíčních kronik – Iko. V této řadě bychom neměli zapomenout ani na novelu Nejkrásnější, jež doplňuje obraz královny Levany. Autorka se krátce věnovala retellingu světa Alenky v říši divů v příběhu Bez srdce a pak se zaměřila na superhrdinské prostředí série Renegáti, kde si můžou čtenáři užít spoustu akce a odkazů na komiksovou klasiku. A pro ty, kdo mají rádi léto, moře a odkazy na Beatles, je po ruce svižná prázdninová knížka Instant Karma. Nejnověji nám autorka přináší převyprávění klasických evropských příběhů, které nás vracejí do světa pohádek v sérii Zlatá/Prokletá. Myslíte, že jde změnit předurčení osudu? Uvidíte… Marissa Meyerová si příběhy vymýšlela už od chvíle, kdy začala mluvit, a její láska k vyprávění se během dospívání projevovala tvorbou mnoha fanfiction k manga a anime sérii Silver Moon. Má bakalářský titul z kreativního psaní z Pacific Lutheran University a magisterský titul z nakladatelské činnosti z Pace University. Žije v Tacomě ve státě Washington s manželem a dcerami – dvojčaty.

Zobrazit profil autora