Bez srdce


Marissa Meyerová

Samostatný román od autorky bestsellerové série Měsíční kroniky

Kdysi dávno než se stala postrachem říše divů, byla neblaze proslulá královna jen dívkou, která toužila po lásce.

Prequel ke slavnému příběhu Alenky v říši divů dopsala autorka Měsíčních kronik

Catherine je jednou z nejžádanějších dívek v říši divů a zároveň oblíbenkyní dosud svobodného Krále. Její zájmy jsou však úplně jiné. Jako nadaná pekařka touží po tom otevřít si podnikání a živit se výrobou lahodného cukroví.

Pro její matku jsou podobné cíle nesmyslné - zvlášť když má Catherine šanci stát se královnou.

Na královském plese, kde má obdržet oficiální žádost o ruku, se Cath setkává s pohledným, záhadným Šprýmem a poprvé ucítí skutečnou přitažlivost. Šprým se jí začne potají dvořit, přičemž oba riskují Královu nelibost i hněv dívčiných rodičů.

Ona má ale jiné sny, netouží stát se královnou. Když potká na královském plese pohledného a záhadného Šprýma, rozhodne se, že nebude jen figurkou ve hře někoho jiného. Se Šprýmem se začne potají scházet i přesto, že oba riskují Královu nelibost a hněv jejích rodičů.

Cath je však pevně odhodlaná zvolit si v životě vlastní cestu, jenže v zemi plné kouzel, šílenství a nestvůr má osud jiné plány.

Marissa Meyerová je autorkou slavné série Měsíční kroniky:

knih Cinder, Scarlet, Cress, Winter, Nejkrásnější a Hvězdy nad hlavou. Žije v Tacomě ve státě Washington se svou rodinou a třemi kočkami.

Číst více
349 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 416
Datum vydání 01.05.2017
Formát 140x210 mm
Hmotnost 0,506 kg
Jazyk čeština
Původní název Marissa Meyerová - Heartless
Původní jazyk angličtina
Překladatel Martina Šímová
EAN 9788025239674
Věk od 12
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Recenze

cbdb.cz - Proč je havran, jako psací stůl?, Anastasja Vištalová


„…Mayerová opět utvořila naprostý literární skvost na poli fantasy pro mladé dospělé. Osobně bych nepohrdla ani dalšími příběhy z Říše divů v jejím podání, možná by to dokonce mohla být celá série? Ano, přesně to by se mi líbilo! Doufám, že o tomto velké talentu ještě hodně uslyšíme…“

Autor knihy

Marissa Meyerová Marissa Meyerová

Marissa Meyerová


Marissa Meyerová je autorkou bestsellerové série Měsíční kroniky včetně jejího pokračování v podobě souboru povídek Hvězdy nad hlavou a dvoudílné komiksové série, jež se věnuje oblíbené postavě Měsíčních kronik – Iko. V této řadě bychom neměli zapomenout ani na novelu Nejkrásnější, jež doplňuje obraz královny Levany. Autorka se krátce věnovala retellingu světa Alenky v říši divů v příběhu Bez srdce a pak se zaměřila na superhrdinské prostředí série Renegáti, kde si můžou čtenáři užít spoustu akce a odkazů na komiksovou klasiku. A pro ty, kdo mají rádi léto, moře a odkazy na Beatles, je po ruce svižná prázdninová knížka Instant Karma. Nejnověji nám autorka přináší převyprávění klasických evropských příběhů, které nás vracejí do světa pohádek v sérii Zlatá/Prokletá. Myslíte, že jde změnit předurčení osudu? Uvidíte… Marissa Meyerová si příběhy vymýšlela už od chvíle, kdy začala mluvit, a její láska k vyprávění se během dospívání projevovala tvorbou mnoha fanfiction k manga a anime sérii Silver Moon. Má bakalářský titul z kreativního psaní z Pacific Lutheran University a magisterský titul z nakladatelské činnosti z Pace University. Žije v Tacomě ve státě Washington s manželem a dcerami – dvojčaty.

Zobrazit profil autora